A cukkinis spagetti a világ egyik legegyszerűbb étele, még vegán változatban is. Ha egy gyors fogást kell összeütni vacsorára, vagy hirtelen vendégek lepnek meg, ez az étel remek választás. Bár húsmentes, a vegán cukkinis spagetti fehérje- és kalóriadús, laktató étel.  Csak néhány összetevőből áll, de amilyen egyszerű, olyan finom!

A vegán cukkinis spagetti több változatban elkészíthető. Bemutatjuk neked a legegyszerűbb alapreceptet, és egy gazdagabb variációt is, melyhez egy kicsit több hozzávaló szükséges. Ez a két recept biztosan ihletet ad ahhoz, hogy saját recepteket is alkoss.

 

1.Cukkinis spagetti fokhagymával

 

Villámgyors fogás, melyhez csak néhány hozzávaló kell.

 

Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm spagetti durumbúzából

2 nagyobb cukkini

4-5 gerezd fokhagyma

növényi olaj (napraforgó vagy olívaolaj ízlés szerint)

só, bors

 

Elkészítése:

A durumspagettit forró, lobogó, sós vízben főzd ki, szűrd le, forró vízzel öblítsd le, és tedd tálalótálba. A cukkinikat mosd meg, vágd le a végeiket, és a törzsüket szeleteld vékony karikákra. A fokhagymákat szeleteld fel vékonyan, és a megforrósított olajban kis tűzön pirítsd meg kissé. Add hozzá a cukkiniszeleteket, mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Miikor megsültek, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd a spagettire. Rázd össze a tésztával alaposan a cukkiniket, és forrón tálald. Gazdagíthatod reszelt vegán sajttal is.

 

2.Cukkinis spagetti fokhagymával növényi tejszínes szószban

 

Ez a recept gazdagabb kalóriában és ízben is az előbbi alapreceptnél, hiszen növényi tejszínnel van gazdagítva.

 

Hozzávalók (4 személyre):

500 gramm durumspagetti

2 nagy cukkini

egy fej vöröshagyma

250 ml rizs főzőkrém

4-5 gerezd fokhagyma

egy csokor petrezselyem

2 evőkanál tápiókaliszt

só, bors

növényi olaj (napraforgó vagy olívaolaj)

 

Elkészítése:

A durumspagettit forró, sós vízben főzd ki, szűrd le, öblítsd le forró vízzel, és öntsd tálalótálba. A növényi olajon dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát. Add hozzá a szeletekre vágott fokhagymát, és pirítsd meg kissé az olajon. A cukkinik két végét vágd le, vékonyan szeleteld fel, és tedd az olajba. Mindkét oldalukat süsd aranyszínűre. Keverj két evőkanál tápiókalisztet az olajhoz, keverd át a cukkinikkal, majd öntsd fel a rizs főzőkrémmel. Keverd simára a cukkinis szószt, dobd hozzá a felaprított petrezselymet, sózd, borsozd az ételt ízlés szerint. Mikor rottyan egyet a szósz, öntsd a tésztára, keverd át, és forrón kínáld. Reszelt növényi sajttal is tálalhatod.

 

Jó étvágyat!

A folytatásban: Íme néhány remek húsmentes cukkini recept


 Hirdetés