A banános muffin egy szaftos, ízletes reggeli finomság, amely energiával tölt fel, és még gluténmentes is, és percek alatt elkészíthető. Sok háztartásban előfordul, hogy a megvásárolt banán megmarad, amely gyorsan beérik, megbarnul, és már senki nem szeretné elfogyasztani, így gyakran a szemétbe kerülnek ezek a banánok.
Pont az ilyen túlérett banánokhoz ideális ez a recept, így a gyerekek is szívesen megeszik a magnéziumban gazdag gyümölcsöt, és a B vitaminban gazdag gluténmentes zabpelyhet.
Természetesen a receptet bátran lehet variálni, szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető, a banán mellé tehetsz bele epret, mangót, ananászt, barackot.
Banános zabpelyhes muffin percek alatt
Hozzávalók:
2 érett banán
2 db tojás
70 gr gluténmentes zabpehely liszt
50 gr gluténmentes zabpehely
50 ml növényi ital
50 gr juharszirup
1 teáskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál vanília kivonat
1 kanál napraforgó mag
Elkészítés:
A banánt egy villával nyomkod össze jó alaposan egy nagyobb tálban, majd add hozzá a zabpehely lisztet, a növényi italt, a sót, fahéjat, juharszirupot, vanília kivonatot, tojást, napraforgó magot, sütőport, majd a legvégén a zabpelyhet. Jó alaposan keverd össze, majd az így kapott tésztát kanalazd bele muffin formákba, és 180C fokos előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig.
Egy tűpróbával ellenőrizd le, hogy a tészta teljesen átsült, majd a megsült muffinokat tedd egy rácsra és hagyd kihűlni.
Ezek a finom energiában gazdag muffinok hűtőszekrénybe téve napokig fogyasztható, így érdemes nagyobb adagot is elkészítened.
Ha pedig még több finomságra vágysz, próbáld ki a Paleo mini epertorta receptünket cukor és gluténmentesen.