A vegán gyümölcsös piskóta azért nagyon jó desszert, mert minden évszakban az adott gyümölcsből tudod elkészíteni, legyen az eper, málna, cseresznye, vagy szilva. Készíts hétvégére egy tej és tojásmentes mennyei finom piskótát, amelyet még a kezdő vegánok is el tudnak könnyedén készíteni.
Vegán áfonyás kókuszos piskóta recept
Hozzávalók:
15 dkg durumliszt
5 dkg nádcukor
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
Csipet só
1 vaníliarúd paszta vagy vanília kivonat
20 dkg porcukorba forgatott áfonya
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg karobpor
10 dkg darált dió
1 evőkanál bio napraforgó olaj
1 evőkanál bio citromlé
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra és a tepsit béleld ki sütőpapírral minden oldalon.
Egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat keverd össze, egy másik tálban pedig a folyékony hozzávalókat keverd össze. Ezután a két edény tartalmát keverd össze egy tálba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a piskótatésztát, és szórd bele a porcukorba forgatott áfonyákat, úgy hogy mindenhová jusson belőle, és egy fakanállal kicsit nyomkod bele az áfonyát a süteménybe, hogy kissé elsüllyedjen.
Az áfonya mellé tehetsz a süteménybe darált diót, vagy mogyorót, csoki darabokat. A süteményt told be a 180 C fokos sütőbe és 15-20 perc alatt süsd meg, de egy tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően átsült a piskóta.
A folytatásban mutatunk neked, hogyan készíts egészséges vegán zabpehely kekszet