Megosztunk veled három könnyű vegán vacsora receptet, amelyeket akkor is érdemes kipróbálnod, ha egyébként mindenevő vagy, de szeretnél néhány igen ízletes húsmentes vacsora ötletet kapni!

 Szójás csillagtök

12-15 dkg szójagranulátumot áztass be vegán zöldségkeverékkel ízesített vízbe. Egy nagyméretű, kb. 1 kg-os csillagtököt, azaz patisszont alaposan tisztíts meg, de nem kell meghámozni. Vágj le egy kis szeletet az alsó végéből, hogy megálljon. Aztán a felső részéből is vágj le egy szeletet, és kapard ki. A héján hagyj meg egy fél centi vastag réteget. A kikapart húsát tedd félre. Olajon dinsztelj üvegesre egy közepes fej finomra vágott vöröshagymát, adj hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát, sót, borsot, teáskanálnyi szárított bazsalikomot, csipetnyi szárított petrezselymet, végül a csillagtök kikapart belét, és dinszteld tovább 3 percig. Vedd le a tűzről. A szójagranulátumot alaposan nyomkodd ki, majd keverd össze egy evőkanál szójatejjel vagy rizstejjel, 10 dkg reszelt növényi sajttal, és az ízesített csillagtök belével. Ezt a mixet töltsed bele a kikapart csillagtök belsejébe, és tedd tepsibe. Önts alá egy kevés vizet, és sütőpapírral letakarva párold puhára kb. 40 perc alatt 170 fokon. Ezután a tetejét is szórd meg reszelt sajttal, tedd vissza a sütőbe, míg a sajt ráolvad - majd tálalhatod.

 

Spagetti diómártással

Szárazon piríts meg 15 dkg darált diót, majd tedd félre. Növényi olajon dinsztelj meg egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát, és egy gerezd reszelt fokhagymát adj hozzá. Adj a hagymához 10 dkg darált diót, egy szál karikákra vágott póréhagymát, majd öntsd fel az egészet 2 deciliter vegán ételízesítős vízzel. Sózzad, borsozzad ízlés szerint. Öntsél bele egy dl rizstejet, és adj hozzá egy teáskanál tápiókakeményítőt, vagy lisztet, hogy sűrítse a szószt. Kis lángon főzzed 10 percig. Főzz ki 40 dkg durumspagettit, szűrd le, és keverd össze a diómártással. Tálalásnál hintsed meg a maradék darált dióval, bazsalikommal, és növényi reszelt sajttal.

Padlizsánpörkölt kuszkusszal

70-80 dkg padlizsánt mossál meg, vágd le a kocsányát, és kockázd fel a húsát. Egy közepes fej vöröshagymát vágj finomra, és növényi olajon dinszteld üvegesre. Adj hozzá egy evőkanál pirospaprikát, keverd el, majd öntsd fel gyorsan 1 deciliter vízzel, nehogy megkeseredjen. Két darab zöldpaprikát és 3 közepes paradicsomot kockázz fel, és tedd a pörköltalapba. Tégy hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát, a padlizsánt, egy marék petrezselymet, és fedő alatt 15-20 percig párold meg. Tálaláskor növényi joghurtot tehetsz a tetejére, ha gazdagítani szeretnéd. Kuszkusz körettel kínáld.

Jó étvágyat!

Még több vegán receptet találsz a vegán konyha oldalunkon >>>>>>>

 


 Hirdetés