Itt a tavasz, és itt a medvehagyma szezonja. Ha szereted a zöldturmixokat, készíts egy finom méregtelenítő medvehagymás-uborkás zöldturmixot reggelire. Ugye már te is ismered a tavaszi medvehagymát, amely márciusban már a legtöbb piacon is megtalálható. A medvehagyma a tavasz első  természetes C-vitamin forrása, amelynek illata és íze a fokhagymáéra hasonlít.

Tavaszi zöld turmix

Magas a C-,B-,A- vitamin tartalma, de vas, kálium, magnézium, ,mangán, és foszfor is található benne.

A medvehagyma serkenti az anyagcserét, az epe kiválasztást, javítja a vérkeringést, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterin szintet, és segíti a méreganyagok kiürülését.

Vértisztító és emésztésjavító hatása miatt is érdemes tavasszal sok medvehagymát fogyasztani, azoknak is, akik pl. nem bírják a nyers fokhagymát, mivel a medvehagymának enyhébb íze és aromája van.

Akinek van a mélyhűtőjében tavalyról eltett csalán, vagy hozzájut tavaszi zsenge csalánhoz, a kettő kombinációjából remek méregtelenítő turmix készíthető.

Tavaszi méregtelenítő uborkás medvehagymás zöld turmix

Bevásárló lista

4-5 zsenge medvehagyma levél

Fél marék zsenge csalán

Fél kígyóuborka

1 marék bébi spenót

1 alma

1 avokádó

1 teáskanál moringa por

1 teáskanál spirulina alga por

Elkészítés:

A csalán és a medvehagyma leveleket mosd meg jó alaposan, és kissé vágd össze őket.

Tedd bele a turmixgépbe, add hozzá a hámozott avokádót, a bébi spenótot, az uborkát, és a kimagozott almát, a moringa port, és az alga port, majd öntsd fel vízzel és turmixold a megfelelő állagúra.

Ha enyhébb ízt szeretnél elérni egy kis növényi italt is adhatsz hozzá.

A folytatásban mutatunk neked egy  Reggeli málnás banános smoothie receptet.


 Hirdetés