Hamarosan itt az igazi jó idő, és jó lenne megszabadulni néhány kilótól, ráadásul az egészségesedet is fel kellene turbózni? Akkor igyál meg reggelente egy pohár vitamindús zöld turmixot, amely még zsírégető hatással is rendelkezik. Mutatjuk a receptet!

Zöld turmixot készíteni a világ legegyszerűbb feladata, mindössze pár percet kell rászánnod, és máris egy igazi vitaminbombát kapsz minden reggel.

De először nézzük meg mi is az a zöld turmix.

A zöld turmix nem más, mint egy pohár ital, amelybe valamilyen zöld leveles növényt, és gyümölcsöt teszel bele, kiegészítve finom növényi tejjel, vagy vízzel, de számtalan variációban el tudod készíteni ízlésed szerint. Az egészet beleteszed egy turmixba, és máris kész a finom selymes reggeli zöld turmix.

Mit tegyek a zöld turmixba?

A zöld színű növény lehet, pl. saláta, spenót, petrezselyem, mi pl. mikro zöldeket használunk a reggeli zöld turmixhoz, mert nagyon sok benne a vitamin és ásványi anyag, ráadásul otthon a konyha ablakban is lehet termeszteni, nem kell naponta vásárolni salátákat. Minden nap levágunk egy kevés mikro zöldet, és máris készülhet a finom reggeli ital.

A gyümölcs lehet banán, alma, tavasszal eper, érdemes szezonális gyümölcsöket felhasználni, így mindig más-más vitamin kerül a szervezetedbe.

A folyadék lehet vegán növényi tej, vagy víz, de akár vegán növényi joghurtot is tehetsz bele.

A kiegészítők pedig lehetnek magok, pl. lenmag, tökmag, napraforgómag, de tehetsz bele spirulina algaport, útifű maghéjat, céklaport, macaport, vagy bármilyen más étrend kiegészítőt.

Íme, a tavasz zsírégető zöld turmix receptünk, amelyben a kígyóuborka, és fodros kel is vízhajtó és zsírégető hatású.

Hozzávalók:

1 marék turmix mikrozöld hajtás

1 banán

1 közepes méretű alma

1 kis kanál őrölt lenmag

1 kis kanál spirulina algapor

1 negyed kígyóuborka

Növényi ital

Elkészítés:

A banánt hámozd meg, és vágd fel nagyobb karikákra. Az almát jó alaposan mosd meg, és szintén vágd fel nagyobb kockákra a magház nélkül. Végül az uborkát is vágd fel kisebb kockákra.

A turmixgépbe tegyél bele minden növényi hozzávalót, szórd rá a lenmagot, és a spirulinaport, végül öntsd fel annyi növényi itallal, amennyiből a te ízlésednek megfelelő állagú zöld turmixot kapsz. Kevesebb itallal sűrűbb állagot érsz el, több ital hozzáadásával, hígabb lesz a turmix.

Egészségedre!


 Hirdetés