A brokkoli krémleves az egyik legjobb diétás étel, hiszen nagyon egészséges, magas rost tartalma miatt igazán laktató, ráadásul kedvedre variálhatod más zöldséggel, és alapanyaggal.

A brokkoli krémlevest gazdagíthatod zsírszegény tejszínnel, pirított sonkával, vagy egy kis ropogósra sült bacon szalonnával is. Ha pedig vegán vagy tejmentes változatot szeretnél készíteni, a tejszín és a tejföl helyett használj kókusztejszínt, vagy vegán kókuszjoghurtot. Ne feledd, hogy a brokkoli igen gazdag vasban, C vitaminban és folsavban, így nem csak a diétában lesz a jó barátot, de egészséged megőrzése érdekében is érdemes rendszeres fogyasztanod.

 

Diétás brokkoli krémelves recept

Hozzávalók:

 30 dkg brokkoli

1 sárgarépa

1 kis adag zöldség (fehérrépa, zeller, karalábé

 2 szem krumpli

 Egy kis fej hagyma

Kevés reszelt sajt

2 dl zsírszegény tejföl

 1 kis kanál bio ételízesítő

Csipet szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedd szét, a zöldséget, sárgarépát pucold meg és darabold fel, a krumplit pedig hámozd meg, és vágd fel nagyobb kockákra.

Vízben tedd fel főni fűszerekkel az összes hozzávalót egy lábosban és kezd el szép lassan főzni. Ha megfőtt, a brokkoli rózsájából egy keveset félreteszünk díszítésnek, a többit az összes zöldséggel turmixold át.

Ha túl sűrű a leves még egy kevés alap lével vagy vízzel tudod hígítani. A tejfölt keverd ki habosra, és add hozzá a leveshez, majd érdemes megkóstolni, ha szükséges még ízesítsd fűszerekkel. Tálalásnál a félretett brokkoli rózsákat oszlasd el a tányérokon, és merd rá a forró levest. Mindenki ízlése szerint szór rá szerecsendiót és reszelt sajtot.

Ha szereted a brokkolit, próbáld ki ezt a receptet is: Brokkolis vagdalt recept a paleo diétához


 Hirdetés