Fogyni szeretnél, de nem tudsz leszokni a megszokott jó magyaros ízekről? Semmi gond, készíts a sült csirke mellé egy diétás karfiolpürét, hidd el, imádni fogod. A karfiolpüré hallatán sokan feljajdulnak, fújj, utálom a zöldséget és a karfiolt. Pedig ennek a karfiolpürének tényleg finom az íze, mivel akár csak a burgonyapüré ez is tejföllel, vajjal készül, a különbség csipán annyi, hogy amíg 100 gr burgonyában 17 gramm szénhidrát van, addig ugyanennyi karfiolban csupán 4 gramm szénhidrát van.
Hidd el érdemes legalább egyszer elkészíteni és megkóstolni, hiszen amellett hogy máris sokkal kevesebb szénhidrátot fogyasztasz, még rostot, és vitaminokat is beviszel a szervezetedbe.
Szénhidrát csökkentett karfiolpüré recept
Bevásárló lista:
1 nagyobb fej karfiol
2 szál sárgarépa
20 dkg zsírszegény reszelt sajt
2 dl tejföl
Diónyi vaj
Só, bors
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt alaposan mosd meg, majd szedd szét rózsáira, a sárgarépát pedig vágd fel vékony csíkokra, és mindkettőt sós vízben főzd puhára. Amikor a répa és a karfiol is megpuhult szűrd le őket, és bot mixerrel vagy krumplinyomóval törd össze mindkettőt. Ezután keverd össze a sajttal, sóval, borssal, vajjal, és a szerecsendióval, végül a tejföllel.
Melegen tálald és fogyaszd. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
A folytatásban mutatunk neked 3 cukormentes keksz receptet, ha nassolni szeretnél