A paleo diéta alatt is ehetsz fantasztikusan finom palacsintát, csak itt cukor helyett édesítőszert kell használni, liszt helyett pedig gesztenyelisztet. Bármilyen cukormentes töltelékkel meglehet tölteni, ráadásul annyira laktató, hogy akár reggelire, ebédre vagy vacsorára önálló fogásként is fogyaszthatod.

Mi kókuszhabbal töltöttük meg és persze egy jó adag nyári gyümölcsöt ebben az esetben finom málnát tömtünk bele jó vastagon. Két darabnál többet senki nem tud belőle megenni, mert annyira laktató, de nagyon finom. Tej, cukor, liszt, gluténmentes, egészséges desszert.

Málnás paleo palacsinta kókuszhabbal

Hozzávalók:

3 tojás

10 evőkanál gesztenyeliszt

1 dl növényi ital (kókusz, mandula, rizs)

2 dl szénsavas ásványvíz

1 evőkanál édesítőszer, vagy nyírfacukor,esetleg kókuszcukor

1 evőkanál kókuszolaj

1 adag kókusztejszínhab

Nyári gyümölcs ez esetben málna

Elkészítés:

A tojásokat a gesztenye liszttel, a növényi itallal, ásványvízzel, és a nyírfacukorral keverd ki egy nagyobb tálban habverővel. Ezután keverj bele egy kanál kókuszolajat, így nem fog leragadni a sütés során.

Amikor elkészültél a palacsinta tésztával, forrósíts fel egy serpenyőt és süssél ki belőle vékony palacsintákat. Ebből a mennyiségből nekünk kb.8 db palacsinta jött ki.

A palacsintákat töltsd meg kókusz tejszínhabbal, és finom málnával. Jó étvágyat kívánunk hozzá. És ha még több édességre vágysz készíts egy finom Paleo mini epertortát, cukor és gluténmentesen.