Ha fiatalító elixírt keresel, mindenképpen tégy próbát a zöld turmixokkal. Nem számít, hány éves vagy, a zöld turmixok fiatalt és idősebbet egyaránt feltöltenek energiával, megnövelik a fizikai és szellemi teljesítőképességet, méregtelenítenek, és még a sikeres fogyáshoz is hozzásegíthetnek.

 A zöld turmixok,vagy más néven green smoothie, legfőbb összetevői a káposztafélék – a fejes és a kelkáposzta, a brokkoli - de a spenót, az uborka, a zeller, a koriander, a petrezselyem, a különféle zöldsaláták, a vízitorma, és minden zöld színű zöldség, amit szeretsz, helyet kaphat benne. Mindezek remekül társíthatók banánnal, almával, barackkal, mangóval, avokádóval, kivivel, melyek még ízletesebbé és izgalmasabbá tehetik a turmixodat.

Hosszasan lehetne sorolni egészségjavító hatásukat, mi megosztjuk veled a legfontosabbakat:

A zöld turmixok fontos klorofill-források

A zöld turmixok nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaznak, de ami különösen értékessé teszi őket, az a növények zöld színét adó klorofill tartalmuk. A klorofill sejtregeneráló és fiatalító tulajdonsággal rendelkezik, segít megelőzni illetve legyőzni a vérszegénységet, lúgosító, méregtelenítő és rákellenes hatású.

A zöld turmixok értékes enzimeket tartalmaznak  

A nyers zöldségek értékes enzimforrások, melyek fontos szerepet játszanak sejtjeink működésében, immunrendszerünk erősítésében és az egészséges emésztés fenntartásában. A testünkben lévő enzimek mennyisége a kor előrehaladtával csökken, ezért különösen lényeges, hogy külső forrásból pótoljuk őket. Enzimek hiányban fáradtabbak leszünk, csökken a tápanyagok felszívódása, felhalmozódhatnak bennünk a méreganyagok, romlik a fertőzésekkel szembeni védekezőképességünk, és akár krónikus betegségeink is kialakulhatnak.

 

A zöld turmixokkal elegendő rostot vihetsz a testedbe, és a fogyást is elősegítheted

A gyümölcs- és zöldséglevekkel az a baj, hogy bár sok bennük a vitamin, az értékes rostokat nem tartalmazzák. Ez azonban nem igaz a zöld turmixokra, mivel ott a teljes növényt leturmixolod, így a rost is benne marad az italodban. A rostok serkentik a bélműködést, tisztítják a bélrendszert, csökkentik a koleszterinszintet, gátolhatják a cukorbetegség és a bélrendszeri daganatos betegségek kialakulását, és megnövelhetik az élettartamot. Mivel fokozzák a jóllakottság érzését, fogyókúra idején különösen hasznos a zöld turmixok fogyasztása, mert ha ezt eszed reggelire, biztosan nem éhezel meg az ebédig, de a vacsorát is kiválthatod a segítségükkel, mindezt úgy, hogy gyakorlatilag nem tartalmaznak zsírt, a kalóriatartalmuk pedig nagyon alacsony.

A zöld turmixok előnye, hogy könnyű elkészíteni őket, élvezetesebb a fogyasztásuk, mint a zöldségeknek, különösen, ha nem vagy egy nagy salátarajongó, és mivel akár egyetlen pohárral a napi vitamin- és ásványi anyag szükségleted is fedezheted, nem kell multivitaminokra sem költened.

Próbálj ki többféle zöldséget és gyümölcsöt, alkosd meg saját kedvenc zöld turmixaidat!