A palacsintát mindenki szereti, de miért ne lehetne ez a finomság egészséges is egyben? Megmutatjuk, hogyan készíts cukor és tejmentes tönköly palacsintát. Az édesanyák és nagymamák által sütött palacsinta a legfinomabb. Lehet túrós, lekváros, kakaós, számtalan variációban el tudjuk fogyasztani.

Tönköly lisztes palacsinta

Ha egészséges palacsintát szeretnél te is sütni gyermekeidnek, vagy épp unokáidnak, cseréld le a sima lisztet tönköly lisztre, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és hogy a rost se maradjon ki belőle, egy kis teljes kiőrlésű tönköly lisztet is keverünk a tésztába. A tönkölybúzának van egy jellegzetes illata, de ettől nem kell megijedni, ugyanolyan szuper jó palacsintákat lehet vele sütni, mint a sima liszttel, de ez sokkal egészségesebb.

 

Tönkölylisztes palacsinta recept

Bevásárló lista:

35 dkg fehér tönkölyliszt

15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

2 tojás

Csipet só

Csipet xilit

½ dl olaj

Ásványvíz

Elkészítés:

A tojásokat a sóval és az édesítőszerrel keverd ki egy habverővel egy tálban. Majd add hozzá a liszt felét, az étolajjal, és keverd ki szénsavas ásványvízzel. Ezután add hozzá a liszt másik felét, majd ismét jöhet annyi ásványvíz, hogy palacsinta tésztát kapjál. A tésztát habverővel, vagy robotgéppel érdemes csomómentesre kikeverni.

 

Mivel a tésztában van már olaj, így a sütéshez nem lesz szükséged a serpenyő olajozására, legfeljebb az első palacsinta sütésénél érdemes egy pici olajat tenni a serpenyőbe. A sütés megkezdése előtt hagyd a tésztát pihenni, hogy a liszt jól megduzzadjon, és csak utána kezd el kisütni a palacsintákat.

Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsd meg, és melegen tálald.

A folytatásban mutatunk neked : 3 vegán amerikai palacsinta receptet