Ha nincs ötleted, mit főzzél a gluténmentes diétát során, mutatunk egy fantasztikusan finom egytálételt, amely a család kedvence lesz. Ha azt hallod galuska, vagy nokedli, ugye neked is hagyományos pörkölt, vagy a tojásos galuska jut az eszedbe. Pedig a galuskából remek gluténmentes egytálétel is készíthető, túróval és sajttal.

Gluténmentes galuska recept

Bevásárló lista:

4 evőkanál kukoricaliszt

2 evőkanál gluténmentes liszt

1 tojás

5 dkg vaj

Csipet só

A tetejére túró és sajt

Elkészítés:

A két fajta lisztet keverd össze egy nagyobb tálban, majd keverd össze a sóval, tojással, és annyi vízzel, hogy galuska tésztát kapjál. A galuskákat lobogó forrásban levő sós vízben főzd ki, szűrd le, amikor feljönnek a víz tetejére, majd melegen forgasd össze a vajjal.

Végül túróval és reszelt sajttal megszórva tálald. A túró helyett tehetsz rá juhtúrót, vagy a sima sajt helyett valami különleges lágy sajtot, de kaporral, pirított hagymával, szalonnával, vagy zöld fűszerekkel is feldobhatod.

 


 Hirdetés