Ha nincs ötleted, mit főzzél a gluténmentes diétát során, mutatunk egy fantasztikusan finom egytálételt, amely a család kedvence lesz. Ha azt hallod galuska, vagy nokedli, ugye neked is hagyományos pörkölt, vagy a tojásos galuska jut az eszedbe. Pedig a galuskából remek gluténmentes egytálétel is készíthető, túróval és sajttal.
Gluténmentes galuska recept
Bevásárló lista:
4 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál gluténmentes liszt
1 tojás
5 dkg vaj
Csipet só
A tetejére túró és sajt
Elkészítés:
A két fajta lisztet keverd össze egy nagyobb tálban, majd keverd össze a sóval, tojással, és annyi vízzel, hogy galuska tésztát kapjál. A galuskákat lobogó forrásban levő sós vízben főzd ki, szűrd le, amikor feljönnek a víz tetejére, majd melegen forgasd össze a vajjal.
Végül túróval és reszelt sajttal megszórva tálald. A túró helyett tehetsz rá juhtúrót, vagy a sima sajt helyett valami különleges lágy sajtot, de kaporral, pirított hagymával, szalonnával, vagy zöld fűszerekkel is feldobhatod.